De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijkingen

Voor elk goed opgelost vraagstuk geeft de leraar 5 punten en voor elk vraagstuk dat niet juist is trekt hij 3 punten af. Hoeveel vraagstukken heeft hendrik juist opgelost als hij voor 10 vraagstukken 26 punten krijgt.

antwoord :
goed opgelost = X+5 niet goed opgelost x-3
26= (x+5)+ (x-3)
26-5+3=x +x
24=2x
x=24/2
x=12

Het antwoord moet 7 juiste vraagstukken zijn wat doe ik verkeerd.

jj
2de graad ASO - zaterdag 30 oktober 2004

Antwoord

Hallo Jelle,

Noem het aantal goed opgeloste vraagstukken x, dan heeft hij (10-x) vraagstukken niet goed opgelost.

Dan moet gelden: 5x + (10-x).-3 = 26

wl
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 30 oktober 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3