To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Integreren via partieelbreuken

Hoe kan ik de volgende term integreren via splitsen in partieelbreuken: 1/(x2+1)2

Ik vind:
1/(x2+1)2= (Ax+B)/(x2+1) + (Cx+D)/(x2+1)2

maar als ik dan het stelsel voor A,B,C en D oplos vind ik telkens dat ze allevier 0 moeten zijn! Waar zit mijn fout?

Bedankt!

Evelyn
3de graad ASO - dinsdag 12 oktober 2004

Antwoord

Je krijgt :
A=0, B=0, A+C=0 en B+D=1
waaruit A=0, B=0, C=0 en D=1

Dit is dan de breuk die er stond. Er is inderdaad ook niet veel te splitsen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 12 oktober 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics