De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Differentiaalvergelijking en afleiden

De differentiaalvergelijking die geldt voor logistische groei is de oplossingen in de vorm van:

Nu moet ik voor mijn profielwerkstuk de functie:
afleiden. Het moet uitkomen op de vorm van dy/dN=cy(G-y). Weten jullie hoe? Ik kom er niet uit
En hebben jullie meer informatie/uitleg over differentiaalvergelijkingen? Alvast bedankt

klaske
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 6 april 2002

Antwoord

Ik geef je een paar tips:
  1. schrijf de noemer van y(t) als 1+h(t)
  2. ga na dat G-y(t)=h(t)*y(t)
  3. ga na dat h'(t) = -cg.h(t)
  4. ga na dat y'(t) = -g.h'(t)/(1+h(t))2 =
    c.g2.h(t)/(1+h(t))2= c.h(t).y(t).y(t)
Voor informatie over differentiaal vergelijkingen zou je kunnen kijken bij S.O.S Mathematics:

Zie Differential Equations

gk
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 8 april 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3