De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Evenwichtsverdeling bij migratiematrix

 Dit is een reactie op vraag 24491 
dat laatste stukje vanaf a+t=a+t snap ik nog niet. en als ik 0.06 x 4000000 doe dan is mijn antwoord 240000 niet 2400000, dus een 0 te weinig. hoe komt dit?
alvast bedankt ilona

Ilona
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 29 mei 2004

Antwoord

Dag Ilona.
De vergelijking a = 0.94a + 0.04t geeft 0.06a=0.04t
De vergelijking t = 0.06a + 0.96t geeft ook 0.06a=0.04t.
Daarom zijn de twee vergelijkingen afhankelijk.
Dat zie je ook doordat bij het optellen der vergelijkingen een vanzelfsprekendheid ontstaat, namelijk a+t=a+t.
Omdat dit stelsel van twee lineaire vergelijkingen afhankelijk is, bestaan er meer oplossingen voor dit stelsel dan alleen a=0,t=0.
Uit 0.06a=0.04t volgt 6a=4t, dus a=4t/6=2t/3.
Met a+t=4000000 volgt dan 2t/3+t=4000000, dus 5t/3=4000000.
Dus t=12000000/5=2400000 en a=2t/3=4800000/3=1600000.
Groet. Hennie

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 29 mei 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics