De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Omschrijven exponentieel naar logaritme

Hoi,
Ik heb een vraagje:
Ik heb de volgende exponentiele functie
y=4,0194x-0,3075
en deze wil ik omschrijven naar een logaritmische
functie in de vorm log(y)= a - b·log(x)

En hoe schrijf ik hem weer terug.. Doe het nu namelijk in excel, maar wil graag de wiskundige achtergrond er weer achter weten..

Bedankt alvast!
GROETEN

Jan-Ma
Student hbo - dinsdag 25 mei 2004

Antwoord

Hier kunnen de Rekenregels machten en logaritmen misschien wel helpen.

y=4,0194·x-0,3075
log(y)=log(4,0194·x-0,3075)
log(y)=log(4,0194)+log(x-0,3075) (L0)
log(y)=log(4,0194)-0,3075·log(x) (L3)

O... dan zijn we er al bijna... nog even log(4,0194) even uitrekenen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 25 mei 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3