De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oppervlakte met bepaalde integralen

Hoi wisfaq,

Ik heb een vraagje,

Bereken de opppervlakte van het lensvormige deel van het vlak gelegen tussen de cirkels met vergelijking x2+y2=1 en x2+(y-1)2=1

Ik weet niet goed hoe te beginnen :/

thx op voorhand.

tjer
Overige TSO-BSO - dinsdag 11 mei 2004

Antwoord

Noem f(x) = Ö(1-x2) de functie van het bovenste gedeelte van de eerste cirkel.
Noem g(x) = 1 - Ö(1-x2) de functie van het onderste gedeelte van de tweede cirkel.
Bepaal hun snijpunten (x = -Ö3/2 en x = Ö3/2).

Bereken nu de oppervlakte O1 tussen f(x), x-as en de 2 grenzen.
Bereken de oppervlakte O2 tussen g(x), x-as en de 2 grenzen.
De gevraagde oppervlakte = O1 - O2.

q23835img2.gif

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 11 mei 2004
 Re: Oppervlakte met bepaalde integralen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3