De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wat betekent ln?

heb de functie ln (x^-2/3) + 4 ln x - ln Öx = 1
naar 2 ln x =1
naar ln x = 1/2 afgeleid, maar dan zou 't antwoord x=e^1/2 moeten zijn. Waarom? Is ln x = e ofzo?

Teun
Student hbo - woensdag 17 maart 2004

Antwoord

Hallo Teun,

de functie x®ln(x) is (per definitie) de inverse van de functie y®ey. Met andere woorden:

ln(x)=y Û x=ey,

oftewel ln(x) is de macht waartoe je e moet verheffen om x te krijgen. Dit is de definitie van ln(x), zie ook andere vragen over logaritmen, zoals de onderstaande link.
Groeten,

Guido Terra

Zie Het begrip logaritme

gt
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 17 maart 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3