De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Modulus |z| = r

 Dit is een reactie op vraag 20561 
Oeps, dat was eigenlijk een typefout
Als daar een y staat, geldt het dan wel?

Wat mijn hele probleem eigenlijk is, is dat ik niet begrijp waarom de euclidische afstand geen i bevat in de formule.
Heeft alleen de factor van i (y) invloed op de modulus?

Bart K
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 22 februari 2004

Antwoord

Je stelt het punt z=a+ib voor door het koppel (a,b) in het vlak. Het is duidelijk dat als je het koppel (a,b) kent, je het complex getal a+ib ook kent. Als je de afstand van het punt (a,b) tot (0,0) bepaalt, is er nergens sprake van een i. Er komt enkel r=Ö((a-0)2+(b-0)2) = Ö(a2+b2)


Koen

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 23 februari 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics