De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Minimale aanlegkosten berekenen

 Dit is een reactie op vraag 19099 
Ik wilde de som exact oplossen. Maar nu moet ik ook nog de afgeleide van de kostenfunctie berekenen en deze op 0 stellen om zo te kunnen berekenen bij welk trace de kosten minimaal zijn. Nu lukte de afgeleide dus ook niet, want wat kan de afgeleide van 20*(2000-x) zijn?? ook met behulp van de productregel kom ik er niet uit, dus willen jullie nogmaals naar deze som kijken??

Alvast bedankt,
XXkelly

kelly_
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 22 januari 2004

Antwoord

Ik zal je de afgeleide geven, moet je zelf maar even zien of je dat kan volgen en of je dat zelf had kunnen verzinnen...

$
\begin{array}{l}
K(x) = 20 \cdot \left( {2000 - x} \right) + 25 \cdot \sqrt {x^2 + 600^2 } \\
K(x) = 40.000 - 20x + 25\left( {x^2 + 360.000} \right)^{\frac{1}{2}} \\
K'(x) = - 20 + 25 \cdot \frac{1}{2}\left( {x^2 + 360.000} \right)^{ - \frac{1}{2}} \cdot 2x \\
K'(x) = - 20 + \frac{{25x}}{{\sqrt {x^2 + 360.000} }} \\
\end{array}
$

Daarna maar weer verder vragen eventueel...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 22 januari 2004



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3