De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Fibonacci en Lucas-rijen

Ik heb de rij 1, , 2, 3,...
Ik heb dit omgeschreven naar 1,,+1,2+1 enz.
De algemene vorm is A(n)* + B(n)
Ik moet aantonen dat A(n) en B(n) Lucas-rijen zijn. Hoe doe ik dat?
Alvast bedankt!
groeten Michiel

Michie
Student universiteit - maandag 4 maart 2002

Antwoord

Volledige inductie?
E(0)=1
E(1)=
E(2)=+1
E(3)=2+1
Met E(n)=A(n)·+B(n)

Voor E(3) geldt: E(3)=E(2)+E(1), het kenmerk voor Lucasrijen...
Nu nog even aantonen dat:
Als E(n)=E(n-1)+E(n-2), dan E(n+1)=E(n)+E(n-1).
Volgens mij moet dat kunnen...
Of niet?
Ik ben benieuwd...

Zie Wat is volledige inductie?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 5 maart 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics