To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Zeshoek

 Dit is een reactie op vraag 12368 
ik zou graag in het nederlands willen weten hoe ik de oppervlakte bereken van een regelmatige zeshoek

robbie
Leerling bovenbouw vmbo - woensdag 10 december 2003

Antwoord

Hieronder dan de vertaling voor je:
Oppervlakte K = 3a2 Ö(3)/2
= 3R2 Ö(3)/2
= 2r2 Ö(3)
= 3a Ö(4R2-a2)/2
Dit zijn dus eigenlijk 4 verschillende formules die allemaal op hetzelfde neerkomen.
Hierin is:
a = de lengte van een zijde
R = de straal van de omgeschreven cirkel
r = de straal van de ingeschreven cirkel
Waarschijnlijk is dus eigenlijk de 1e formule voor je het makkelijkst: Oppervlakte K = 3a2 Ö(3)/2
Zie trouwens ook anders eens de link hieronder
Verder nog een zeer voor de hand liggende oplossing doorgekregen van een mede-beantwoorder (had hem zelf over het hoofd gezien):
Kleine aanvulling: Een regelmatige 6-hoek bestaat uit 6 gelijkzijdige 3-hoeken, dus de oppervlakte 6 keer zo groot.

M.v.g.
Peter

Zie Oppervlakte van een regelmatige zeshoek

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 12 december 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics