De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Partitieel integreren

Ik moet e^(2x)/(1+e^x) * dx integreren.

Nu ben ik zelf gekomen tot het integreren van u/(1+u)
dit door u=e^x te nemen geeft du=e^x * dx

maar hoe integreer ik u/(1+u)

Alvast bedankt
Benoist

benois
Student universiteit - donderdag 25 september 2003

Antwoord

Je bent al een heel eind op de goede weg. De breuk u/(1+u) kun je via een breuksplitsing omvormen tot twee stukken die zich wél zonder moeite laten integreren. Het kan bijvoorbeeld als volgt:
u/(1+u) = (u+1-1)/(u+1) = (u+1)/(u+1) - 1/(u+1) = 1 - 1/(u+1)
Nu kun je vast verder.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 25 september 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3