De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Aantal en teken van wortels bepalen

als ik uit de vgl 2x2+(2m+2)x+m =0 de discriminant bereken kom ik op 4m2+4
als ik dit gelijkstel aan nul voor het aantal wortels te berekenen is dit dus 4m2+4=0
dan krijg je m2=-1
maar dit kan niet dus ben ik juist en is het onoplosbaar of ben ik fout?

thomas
2de graad ASO - dinsdag 23 september 2003

Antwoord

Hoi,

Je hebt die discriminant inderdaad goed berekend. En je toont ook aan dat 4m2+4 nooit gelijk aan 0 wordt. Eigenlijk is 4m2+40 voor elke mogelijk waarde van m. Dit betekent dat je 2de-graadsvergelijking altijd 2 reële wortels zal hebben.

Wat het teken van die wortels betreft, zal je weten dat het product ervan m/2 is. Daarmee raak je er nu wel...

Groetjes,
Johan

andros
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 23 september 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3