Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Drie punten op een cirkel

 Dit is een reactie op vraag 1343 
Hallo,

Ik heb een vraag over dit antwoord. Ik moet eerlijk zeggen, ik ben niet echt wiskundig aangelegd, maar ik heb deze berekening nodig voor mijn hobby (vliegeren). Ik snap wel hoe deze berekening werkt, maar niet hoe ik nou M vind. Stel A(0,0), B(75,5) en C(150,0). Ik weet dus dat in dit geval mijn I 75 is, maar ik weet niet wat mijn J is. Ik hoop dat U mij dit aan de hand van een voorbeeld met deze gegevens uit kan leggen. Bij voorbaat dank en ik hoop zo spoedig mogelijk een reactie te vernemen.

Wiemer
Iets anders - zaterdag 30 augustus 2003

Antwoord

Het midden van AB is het punt (371/2,21/2)
v is een lijn door het midden van AB en loodrecht op AB:
v = (371/2,21/2) + m(5,-75)
M ligt op v dus:

xM = 371/2 + m·5 = 75
5m=37,5
m=7,5

yM = 21/2 + 7,5·-75 = -560

Dus M(75,-560)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 30 augustus 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics