De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Lengte van een bolkap met r als onbekende

 Dit is een reactie op vraag 13579 
Ik ben heel benieuwd naar het volgende: hoe bereken je de lengte van een bolkap, over de bolle kant gemeten, als je alleen de hoogte weet van de bolkap, en de lengte van de basis (de onderkant zeg maar) en dus NIET de straal van de hele bol?

Marie-
Student hbo - woensdag 20 augustus 2003

Antwoord

Je hebt vast al bij het antwoord op bijna dezelfde vraag gekeken, anders kun je dit hier vinden:Nu is dus de vraag: als je niet r weet, maar wel r1, hoe gaat het dan.
Welnu: als r1 bekend is, en h ook dan kun je r berekenen met de stelling van Pythagoras:
(r-h)2 + r12 = r2
r2 - 2rh + h2 + r12 = r2
dus r = 1/2h + 1/2r12/h

succes,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 20 augustus 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3