De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Moment van een stuk kromme rond de Y-as

 Dit is een reactie op vraag 13585 
Ik heb de opgave volledig erin geschreven, de rest was de methode die ik dacht te volgen. De vraag is het moment te berekenen van het stuk kromme dat gegeven is. (van y=0 tot y=1 en wentelen rond het y-as). Daarvan dus het moment van het omwentelingsoppervlak rond de y-as. Dat was de vraag.
Hopelijk kan je me helpen.

Groetjes

Frederik

Freder
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 19 augustus 2003

Antwoord

Ik vroeg de opgave niet, ik verwachtte gewoon een beetje eigen inbreng. Het moment is een sommatie van de kwadraten van de afstanden van de punten van het vlak tot de rotatie-as (eventueel geschaald door de massadichtheid)

I = òò(afstand tot de y-as als functie van x en y)2 dx dy

maar ook

I = òò(afstand tot de y-as als functie van r en t)2 r dr dt

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 19 augustus 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3