De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Differentieer deze vergelijking met e

 Dit is een reactie op vraag 13426 
Er moet dus voor de macht de productregel gebruikt worden.
Maar is het dan niet dat de afgeleide van cos(x) gelijk is aan -sin(x)... daar lijkt het hier niet op. Hoezo?

Ik zou dan uitkomen op (-2x*cos(x)+x^2*-sin(x))

Sorry voor de lastige vragen ;)

bernd
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 13 augustus 2003

Antwoord

Je vergeet het minteken!

(d/dx)(-x2cos(x))
= -(d/dx)(x2cos(x))
= -(2xcos(x)-x2sin(x))
= -2xcos(x)+x2sin(x)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 13 augustus 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3