De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Een oppervlakte van een figuur

Kunt U a.u.b. de methode beschrijven om de oppervlakte van de figuur die begrensd wordt door de parabool y^2=x/3+3, de rechte y=1, de x-as en de y-as te vinden.
en nog: de algemene formule van een parabool is toch ax^2+bx+c, ik begrijp dan de schrijfwijze y^2=x/3+3 niet.
Dank U wel.

karina
Student universiteit - donderdag 3 juli 2003

Antwoord

Herschrijf y2 = x/3+3 als x=3y2-9. Duidelijk een parabool, maar deze keer is de as niet evenwijdig met de y-as maar met de x-as.

q12976img1.gif

Nu kan je de gevraagde oppervlakte opsplitsen in een stuk dat de integraal is van Ö(x/3+3) tussen -9 en -6 en een stuk rechthoek van oppervlakte 6. Lukt het zo?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 3 juli 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics