Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Bewijzen

 Dit is een reactie op vraag 12766 
Bedankt! Opgave 1 begrijp ik nu.

Opgave 2 zou ik inderdaad nogmaals willen inzenden. (Misschien blijkt deze achteraf ook wel makkelijker te zijn dan ik dacht...)

F
Student hbo - vrijdag 27 juni 2003

Antwoord

Het snijpunt van hoogtelijn BG en zijde AC noem ik H.

Vierhoek DGEB is een koordenvierhoek (want ÐDGB = ÐDEB = 90°).
Hieruit volgt dat ÐDGE = 180° - ÐB

Trek nu lijnstuk FG. We moeten nu aantonen dat lijnstuk FG en lijnstuk GE elkaar in punt G zonder knikje ontmoeten, ofwel dat ÐEGF = 180°

FHGD is een rechthoek, zodat ÐFHD = ÐFGD
Omdat ÐFHD = ÐB (en dat is weer het gevolg van het feit dat vierhoek DHAB ook koordenvierhoek is), is nu bewezen dat ÐFGD = ÐB

De conclusie is dat ÐEGF = 180° - ÐB + ÐB = 180°

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 27 juni 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics