De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Limieten van goniometrische functies

 Dit is een reactie op vraag 12745 
Bedankt voor de oplossing, ik heb de regel van L"Hospital nog niet gehad maar snap wel het principe.

maar wat bedoelt u bij 2 met analoog ? betekent dat misschien onoplosbaar of zit ik helemaal verkeerd ?

Timmy
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 23 juni 2003

Antwoord

Analoog wil zeggen "op dezelfde wijze als de vorige oefening"

Dus je gaat opnieuw de teller afleiden, de noemer afleiden, die weer als breuk schrijven en de limiet berekenen.

afgeleide van tan(t) = 1/(cos(t))2 en afgeleide van t = 1

de nieuwe breuk= 1/(cos(t))2
limiet naar 0 = 1 (want de cosinus van 0 is 1)


succes,


Koen Mahieu

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 23 juni 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3