De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Lineare vergelijkingen zonder oplossingen

Find the value of a for which the linear equations
ax-y+2z=1
x+2y-az=2
4x+y-2z=2
have no solutions

bart b
Student universiteit - maandag 2 juni 2003

Antwoord

De voor de hand liggende methode voor dit soort problemen is: stel de determinant gelijk aan 0, en los die vergelijking op voor a.
Je weet dan nog niet zeker of er voor die waarden van a geen oplossingen zijn, want het is ook mogelijk dat er oneindig veel oplossingen zijn, maar het zijn in elk geval de enige kandidaten.
groet, Anneke

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 2 juni 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3