De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Bepalen van afgeleide

 Dit is een reactie op vraag 11734 
Dus: D(2*Bgtg(tg(t/2)/Ö3))
= 2 * 1/1+[(tg(t/2))/Ö3]2 * 1/Ö3 * 1/cos2(t/2) * 1/2.
= 1/Ö3 * (cos2(t/2) + 1/3sin2(t/2)
= 1/Ö33/1+2cos2(t/2)
= Ö3/2+cos(t)

Hoe komt u aan die 3/1 eb waar is die opeens op het einde naartoe???

Rogge
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 28 mei 2003

Antwoord

Wel, van die 1 / [cos2(t/2) + 1/3sin2(t/2)] maak ik
3 / [3cos2(t/2) + sin2(t/2)] (dus teller en noemer maal 3)
= 3 / [2cos2(t/2) + 1] (want cos2 + sin2 = 1)
En die 3 uit de teller en die Ö3 uit de noemer geven samen een Ö3 in de teller.

Groeten,
Christophe.

Christophe
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 28 mei 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3