De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Formule afleiden

Het betreft deze formule:

Je weet F(2)=3
Wat ik nu niet weet is dat je uit deze formule kunt afleiden dat
Kunt u mij dat uit leggen? De volgende stap is mij wel duidelijk. d.w.z wat je voor a en voor b moet invullen.

Imp
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 17 juli 2001

Antwoord

Als je a3-b3 deelt door a-b krijg je a2+ab+b2, hetgeen makkelijk te controleren is:
(a-b)(a2+ab+b2)=a3+a2b+ab2-a2b-ab2-b3=a3-b3.
De vraag blijft natuurlijk, hoe kom je er op?

Dat gaat ongeveer zo:

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 17 juli 2001



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3