|
|
\require{AMSmath}
Re: Ongelijkheden oplossen en een vergelijking
Wilt u even kijken of ik het nu juist begrepen hebt?
Dat eerste voorbeeld: x2+3x$<$7x x2$<$4x gelijkstellen wordt: x2=4x x2-4x=0 (-4x) x(x-4)=0 x=0 of x=4
Tweede voorbeeld wordt dan: x2$\geq$-x+12 gelijkstellen wordt: x2=-x+12 x2+x-12=0 x=1/2-6√1 of x=1/2+6√1
Het derde voorbeeld ging inderdaad over de waarde die k heeft van de vergelijking. Dus dat wordt dan: x2+8x+k=0 D=(+8)2-4×1×k=64-4k Voor 1 oplossing moet D (discriminant) gelijk zijn aan 0 dus: 64-4k=0 4k=64 k=16
Als ik iets fout heb gedaan zou u het dan even uitleg willen geven aub?
Yrrab
Leerling mbo - zaterdag 3 mei 2003
Antwoord
1. Goed, wel nog even de intervallen geven waar de ongelijkheid klopt!
2. x2+x-12=0 (x+4)(x-3)=0 x=-4 of x=3 Zie opmerking bij 1. En √1=1, maar dan klopt het nog niet... D=12-4·1·-12=1+48=49 Dus (-1±7)/2 levert natuurlijk ook: x=3 of x=-4
3. Helemaal goed!
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 3 mei 2003
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|