To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Chuck-a-luck

Ik heb in een eerder gestelde vraag gezien hoe het spelletje chuck-a-luck werkt. Ik ben Echt zeer benieuwd naar de winstmarge van dit spel. Zou u me kunnen vertellen wat die zijn, evt met kansboom, kanverdeling en verwachtingswaarde?Dit zou ik echt zeer op prijs stellen.
Alvast heel erg bedankt,
Groeten

Bart
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 16 april 2003

Antwoord

"Je noemt een getal tussen 1 en 6 en de uitbater werpt drie dobbelstenen. Als alle drie de dobbelstenen het gekozen getal laten zien wordt je €3 uitbetaald. Is het op twee dobbelstenen te zien dan ontvang je €2 en als het op èèn dobbelsteen is te zien, €1. Je hoeft hem alleen te betalen als het getal helemaal niet verschijnt en dan nog slechts €1."

Je kiest het getal 4. X is het aantal vieren in een worp van drie dobbelstenen. Bereken:
P(X=0)
P(X=1)
P(X=2)
P(X=3)

Vervolgens kan je de verwachte winst uitrekenen met:
-1·P(X=0)+1·P(X=1)+2·P(X=2)+3·P(X=3)
Succes!

P.S.
Als het goed is kom je uit op een winstverwachting van -0,079 euro per spelletje!

Zie vraag 8750

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 16 april 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics