De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath}

Software

Geogebra afdrukvoorbeeld werkt niet

Wanneer ik in GeoGebra afdrukvoorbeeld aanklik krijg ik geen afdrukvoorbeeld te zien op de MacBook.
Overzicht constructiestappen aanvinken helpt niet.
Hoe zorg ik dat dit wel te zien is en ik tekst en datum in kan vullen?

Henk H
23-2-2023

Antwoord

Printen
Op mijn Windows zie ik geen problemen. Ik zal een voorbeeld geven. Misschien ligt het aan de instellingen?

q97597img1.gif

Helpt dat?

Als je wilt kan ik nog kijken op mijn iMac, maar dan hoor ik dan wel.

WvR
23-2-2023


Re: Geogebra afdrukvoorbeeld werkt niet

Dankjewel voor het snelle beantwoorden. Ik kom op de Mac niet verder dan een schermpje met bovenaan: tekenvenster, daaronder: overzicht constructiestappen, daaronder: eenheid 1 cm en daar weer onder: annuleren of afdrukken. De achtergrond gaat gehuld in een grijze waas.

Groet, Henk

Henk H
23-2-2023

Antwoord

Printen
Op mijn iMac krijg ik bij afdrukvoorbeeld inderdaad hetzelfde beeld. Dat was een schone installatie dus het ligt aan jouw instellingen. Het werkt gewoon niet...

Dat is dan meer een vraag aan de makers of de community... of chatGPT...Er kunnen verschillende redenen zijn waarom afdrukvoorbeeld niet werkt bij Geogebra op een iMac. Hier zijn enkele suggesties die u kunt proberen:

Controleer of de printer correct is ge´nstalleerd op uw iMac en of deze is ingesteld als de standaardprinter. Als de printer niet correct is ge´nstalleerd of niet is ingesteld als de standaardprinter, kan dit problemen veroorzaken bij het afdrukken.

Controleer of de nieuwste versie van Geogebra is ge´nstalleerd op uw iMac. Mogelijk werkt de afdrukfunctie niet goed als u een verouderde versie van de software gebruikt.

Controleer of u de juiste printerinstellingen heeft geselecteerd voordat u op de knop Afdrukvoorbeeld klikt. Als u de verkeerde instellingen heeft geselecteerd, kan het zijn dat de afdruk niet correct wordt weergegeven.

Probeer de afdrukvoorbeeldfunctie te gebruiken in een andere webbrowser. Het kan zijn dat de webbrowser die u gebruikt, niet compatibel is met Geogebra.

Als geen van deze suggesties het probleem oplost, kunt u het beste contact opnemen met de klantenservice van Geogebra of uw iMac-serviceprovider voor verdere hulp.

chatGPT

WvR
23-2-2023


Geogebra elektromagnetische golf

Ik had graag een elektromagnetische golf afgebeeld in 3d geogebra. Twee sinussen haaks op elkaar. Als ik sin(x) ingeef en de tweede regel z=sinx krijg ik een sinus haaks op een drie dimensionale sinus terwijl het ook een twee dimensionale sinus zou moeten zijn voor z=sin(x) Ik doe iets fout en had graag geweten wat de fout is. Alvast bedankt.

Eric M
28-3-2023

Antwoord

Printen
Ik kan niet goed voor me zien wat je eigenlijk wilt. Wat is een drie-dimensionale sinus eigenlijk? Of een twee-dimensionale? Kun je een tekening maken die laat zien wat je wilt?

Of bedoel je iets als dit?

kphart
10-4-2023


Re: Geogebra elektromagnetische golf

Ik bedoel een tekening zoals je in je voorbeeld laat zien.
Ik had dat graag in geogebra getekend. In jouw voorbeeld zijn twee sinussen haaks op elkaar getekend en de sinussen zelf zijn tweedimensionaal. Als ik dit probeer in geogebra krijg ik een sinus haaks op een driedimensionale golf. Een golvende plaat haaks op een golvende lijn. Op je voorbeeld zijn ook twee haakse vlakken te zien. Die kan ik tekenen met x=0 en y=0 Alvast bedankt.

Eric M
10-4-2023

Antwoord

Printen
Het voorbeeld is niet van mij; als je op de drie puntjes rechtsboven klikt en 'Details' kiest kun je de files downloaden.

Verder denk ik dat je in 3D de drie co÷rdinaten als functie van $t$ moet schrijven. Bijvoorbeeld $x(t)=t$, $y(t)=0$, $z(t)=\sin(t)$; en als tweede $x(t)=t$, $y(t)=\sin(t)$, $z(t)=0$. Zo parametriseer je de twee krommen die je zoekt.

kphart
10-4-2023


home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3