\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: Diertjes in het bos

 Dit is een reactie op vraag 86018 
Heel erg bedankt voor jouw antwoord ! :-)

Je hebt gelijk dat mijn uitwerking heel kort door de bocht is. Ik snap nu ook waar mijn redenering is misgelopen ... ik had namelijk geen rekening gehouden met de kansen dat het gemerkte dier nogmaals zou worden gevangen uitgaande van de 5 verschillende situaties met betrekking tot het aantal overleden diertjes.

Het overlevingspercentage dat het boek opgeeft is wel degelijk 80%. Mogelijks is de uitkomst in het boek gewoon een foute uitkomst of misschien een drukfout.

Groetjes en nogmaals heel erg bedankt!
Luka

Luka
3de graad ASO - dinsdag 3 april 2018

Antwoord

Hallo Luka,

Hopelijk is alles duidelijk nu. Een collega-beantwoorder kwam dezelfde vraag ergens anders tegen, maar dan met een overlevingspercentage van 90%. Wanneer je met deze kans rekent, dan kom je precies uit bij het antwoord uit jouw boek! Het ziet er dus naar uit dat die 80% een typfout in het boek is, of men heeft de vraag aangepast en vergeten het antwoord aan te passen.

Hoe dan ook: probeer zelf nog eens op eigen kracht de opgave te maken met een overlevingskans van 90% en kijk of je uitkomt op het antwoord 48,41%. Zo ja: dan weet je dat je de stof echt hebt begrepen. Zo nee: laat zien hoe ver je komt, dan helpen we je verder, OK?


dinsdag 3 april 2018

 Re: Re: Re: Diertjes in het bos 

©2001-2024 WisFaq