\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: Minimale waardeberekenen met behulp van afgeleide

 Dit is een reactie op vraag 59518 
Tsja, blijft ingewikkeld. Ik denk dat ik wel zie wat je doet, maar echt begrijpen doe ik het niet met die afgeleide. Ik heb nog weleen vraagje hebben jullie een hoofdstukje over dat gelijkstellen van de afgeleide? want ook daar kom ik niet helemaal eruit.
groet Leen

leen
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 4 juni 2009

Antwoord

Het nulstellen van de afgeleide is niets meer dan het oplossen van vergelijkingen. Vaak zijn de functies zo opgesteld dat de afgeleide mooie nulpunten heeft. In de gevallen dat het minder fraai uitkomt, is soms de rekenmachine nodig. Het oefenen van oplossen van vergelijkingen kun je uiteraard in elk boek vinden maar wij hebben, voor zover mij bekend, geen oefenmateriaal in de aanbieding. Je kunt natuurlijk eerder gestelde vragen op dit gebied raadplegen en eens kijken of dat je verder helpt.
En uiteraard kun je rustig blijven vragen of we hulp kunnen bieden bij concrete vraagstukken. We doen het graag, maar liever krijgen we problemen waarin je vastliep te behandelen dan dat we theorie moeten gaan uitleggen. Daar zijn de leerboeken voor.

MBL

MBL
donderdag 4 juni 2009

©2001-2024 WisFaq