\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Wat zijn binaire codes en waarvoor worden ze gebruikt?

Hallo, ik ben met een belangrijk werkstuk bezig, maar loop op internet steeds vast misschien dat jullie me kunnen helpen! Wat zijn binaire codes en waarom wordt er voor binaire codes gekozen. Misschien als ik antwoord op deze vragen heb, dat de rest wat meer snap. Ik hoop snel op antwoord. Groetjes Sandra

Sandra
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 20 maart 2007

Antwoord

Beste Sandra,

Er is op deze site en het internet heel veel uitleg over binaire codes. Kijk eens hier voor een overzicht: Wat zijn binaire getallen en hoe kan je er mee rekenen?

Je hebt wel gelijk dat de vraag waarom er voor binaire codes gekozen wordt, nooit zo erg aan de orde komt. De achtergrond is de computer maar twee getallen kent. Een signaal is "aan" of "uit". B.v. een plekje op de harde schijf magnetisch of niet. Een plekje op de CD is een putje of niet. Het één kun je het getal 0 noemen en het ander het getal 1. Eén zo'n plekje noem je een "bit". Als je andere getallen wilt maken moet je een aantal bits combineren. B.v. twee plekjes zijn "aan" en de volgende twee "uit". Dat is dus "1100". Vervolgens moet je wel verzinnen watvoor getal dat is, hoe je zulke getallen kunt optellen, etc. Daarvoor gebruik je binaire codes.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Succes met je werkstuk.

os
woensdag 21 maart 2007

©2001-2024 WisFaq