\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Christmas lectures

Ik heb gehoord van een collega mij, dat de video Christmas lectures (1993) een leuke video is om samen met de klas te bekijken. Maar ik vind nergens informatie over deze videoband. Weten jullie in het kort te vertellen waar hij over gaat en waar hij eventueel te verkrijgen is.

l.Maes
Docent - maandag 25 augustus 2003

Antwoord

De Christmas lectures is een jaarlijkse serie van de BBC waarin een gerenommeerde wetenschapper rond kerstmis in een aantal afleveringen voor televisie iets aan een groep kinderen over zijn wetenschap verteld.

Ik weet niet wie in 1993 de Christmas Lectures hield, maar in 1997 was het Ian Stewart en ik denk dat uw collega hiernaar verwijst.
Dit was inderdaad een feest om naar te kijken. Ik heb laatst nog op de website van de BBC gekeken, maar volgens mij is de video niet meer leverbaar. Wellicht biedt een mailtje naar de BBC nog uitkomst.

Update van 1 januari 2006:

Overigens zijn de lezingen de afgelopen jaren op een commerciële Engelse zender te zien geweest (niet standaard in het Nederlandse kabelpakket)en de komende jaren zijn ze te zien op "five" (wel BBC, maar ook meestal niet in het standaardzenderpakket)

Eric Kruis - Docent

Meer info op:

Zie http://www.rigb.org/rimain/events/christmaslectures.jsp


maandag 25 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq