\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Uitzonderingen nummerborden

hallo,

Ik ben bezig met een p.o. over nummerborden en ik heb alles uit de categorie op wisfaq gelezen. Op de sites die u heeft gegeven staan wel plaatjes van nummerborden, maar niet de uitzonderingen van landen als Duitsland, Frankrijk, Italie, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken en Engeland.

Ik wil graag weten welke letters, cijfers en combinaties in deze landen zij toegestaan en welke niet. Als een land in kreisen of departementen is verdeeld wil ik graag weten wat daar de uitzonderingen zijn. Mogen nullen bijvoorbeeld ook worden gebruikt? op dit soort vragen krijg ik via de sites geen antwoord.

Wel heb ik deze informatie van Nederland via de Rijksdienst wegverkeer. Ik hoop dat u adressen heeft waar ik deze informatie van de andere genoemde landen vandaan kan halen, bijvoorbeeld via e-mail of misschien zijn er sites waar deze informatie (in een begrijpbare taal) opstaat? Ik hoop snel een reactie te krijgen zodat ik mijn p.o. optijd kan afmaken...

Hartelijk bedankt!

Emrah
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 15 mei 2003

Antwoord

Dat is gek! Op Nummerborden Zwitserland staan volgens mij, om maar eens een voorbeeld te noemen, de beperkingen van de nummerborden in Zwitserland. Daarnaast staat er volgens mij over alle landen die je noemt wel iets in de database.

Als het er niet in staat dan weten we het ook niet... Maar ik denk dat er in WisFaq al meer dan voldoende te vinden is. Misschien moet je ook nog eens even goed kijken naar je opdracht. Ik kan me niet voorstellen dat DIT GEZOEK nu de bedoeling is van de opdracht... maar ja, je weet het maar nooit.

Zie ook Auto's in Europa


zondag 18 mei 2003

©2001-2024 WisFaq