De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath}

Re: Systeem eerste orde

 Dit is een reactie op vraag 92470 
dank u voor het antwoord,
wat als je een voorwaarde hebt in de vorm h1(0)+h2(0)=a, ipv een voorwaarde met de afgeleiden zoals u liet zien?

rob
Student hbo - donderdag 1 juli 2021

Antwoord

Doorgaand met dit stelsel impliceert deze beginvoorwaarde dat $h_1+h_2$ de constante functie met waarde $a$ zal zijn.
Dus, zodra je $h_1$ hebt, heb je $h_2$ ook: $h_2=a-h_1$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 1 juli 2021



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie 3