\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Ferris wheel

Ferris wheel is een reuzenrad. Hoe kan ik de formule h(t)=11+10sin(2$\pi$/28)(t-7) handmatig uitrekenen?

Het deel h(t)=11+10sin(2pi/28) geeft in Desmos als uitkomst 13.2252093396. Hier stopt Desmos, want als ik (t-7) invul krijg ik geen uitkomst. Alleen de grafiek.

Mijn vraag is hoe reken je t-7 of in desmod x-7 uit. Als ik voor t bijvoorbeeld 10 invul dan krijg ik als uitkomst 10-7=3. En vermenigvuldig ik dat met 13.2252093396 dan krijg ik iets van y= 40. Wat doe ik verkeerd? Met dank.

ron
Student universiteit - maandag 16 januari 2023

Antwoord

Ik heb er maar 's wat haakjes bijgezet. Dan krijg je een beter beeld:

$
h(t) = 11 + 10\sin \left( {\frac{{2\pi }}{{28}}\left( {t - 7} \right)} \right)
$

Zoals jij het schrijft krijg je alleen de sinus van 2$\pi$/28, maar dat was niet het idee...


maandag 16 januari 2023

©2001-2025 WisFaq