\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Ingekleurde gebied

Beste

q91951img3.gif

Ik heb geprobeerd met integral (0.5,2.6)als grens 5-5sin(3x)
Maar mijn antwoord komt niet juist.
Ik krijg als antwoord 5/2 + 5 cos 6X.
Ik snap niet waar maak ik fout. kunt u aub mij helpen met dit.
Met vriendelijke groeten
F.D

F.D
3de graad ASO - zondag 18 april 2021

Antwoord

Voor de grenzen van je integraal moet je netjes de x-coördinaten van de toppen van f(x) berekenen. Je vindt als grenzen 1/6 $\pi$ en 5/6 $\pi$.
De oppervlakte van het gekleurde gebied vind je dan met:

q91951img1.gif

Netjes primitiveren levert:

q91951img2.gif

Ik vind als oppervlakte 10/3 $\pi$. Jij ook?


zondag 18 april 2021

©2001-2025 WisFaq