\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

R en s berekenen

hoi, mijn vraag gaat over dezelfde opdracht in mijn vorige vraag waar ik V1 en V2 zou moeten berekenen (vraag 91297). een vraag dat hier verder op ingaat is 'onderstel dat bij het begin van het onderzoek 28 miljoen mensen in gebied A wonen en 22 miljoen in het gebied B. Beschouw de vector X0 = rV1 + sV2, waarbij de vectoren berekend in het vorige vraag. ik zou aan s=-8 en r=50 moeten uitkomen maar ik snap totaal niet hoe je hieraan kan komen.

melike
Student universiteit België - woensdag 13 januari 2021

Antwoord

Er staat dus
$$r\binom{\frac25}{\frac35}+s\binom{-1}{1}=\binom{28}{22}
$$(even zonder de miljoenen).
Daar staat een stelsel om op te lossen.

kphart
donderdag 14 januari 2021

©2001-2024 WisFaq