\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Integreren

Hoi,
Ik heb een integratie van 8x9+ 1/x2 dx. Ik heb de oplossing wel gevonden maar ik heb een tekenfout. Op de plaats waar ik een + heb zou een + moeten staan, maar ik vind de fout niet? Ik heb er een plaatje bijgestuurd.

melike
Student universiteit België - zondag 6 december 2020

Antwoord

Hallo Melike,

In jouw uitwerking lees ik: ∫x-2·dx = x-1 + C.
Maar dit klopt niet: wanneer je y=x-1 weer differentieert, dan krijg je y'=-1·x-2.

Correct is:

∫x-2·dx = -x-1 + C


zondag 6 december 2020

©2001-2025 WisFaq