Re: Het getal e Dit is een reactie op vraag 90769 Maar is de afgeleide van het exponent 2x2 niet 4x? Als ik dat maal 2 doe kom ik toch uit op 8x niet? Of doe ik het fout... Melike Student universiteit België - vrijdag 23 oktober 2020 Antwoord Ik denk dat je vergist. Je was de productregel vergeten. Je mist dan een term. Als ik jouw methode volg dan kom ik uit op:$\eqalign{ & f(x) = \frac{{(4x + 2)e^{2x^2 } }}{x} \cr & f(x) = \frac{{4xe^{2x^2 } + 2e^{2x^2 } }}{x} \cr & f'(x) = \frac{{\left( {16x^2 e^{2x^2 } + 8xe^{2x^2 } + 4e^{2x^2 } } \right) \cdot x - \left( {4xe^{2x^2 } + 2e^{2x^2 } } \right) \cdot 1}}{{x^2 }} \cr}$...en dan komt het helemaal goed. Kijk maar 's goed!Even apartProductregel!$\eqalign{ & g(x) = 4xe^{2x^2 } + 2e^{2x^2 } \cr & g'(x) = 4 \cdot e^{2x^2 } + 4x \cdot e^{2x^2 } \cdot 4x + 2e^{2x^2 } \cdot 4x \cr & g'(x) = 16x^2 + 8xe^{2x^2 } + 4e^{2x^2 } \cr}$ vrijdag 23 oktober 2020 ©2001-2025 WisFaq
Maar is de afgeleide van het exponent 2x2 niet 4x? Als ik dat maal 2 doe kom ik toch uit op 8x niet? Of doe ik het fout... Melike Student universiteit België - vrijdag 23 oktober 2020
Melike Student universiteit België - vrijdag 23 oktober 2020
Ik denk dat je vergist. Je was de productregel vergeten. Je mist dan een term. Als ik jouw methode volg dan kom ik uit op:$\eqalign{ & f(x) = \frac{{(4x + 2)e^{2x^2 } }}{x} \cr & f(x) = \frac{{4xe^{2x^2 } + 2e^{2x^2 } }}{x} \cr & f'(x) = \frac{{\left( {16x^2 e^{2x^2 } + 8xe^{2x^2 } + 4e^{2x^2 } } \right) \cdot x - \left( {4xe^{2x^2 } + 2e^{2x^2 } } \right) \cdot 1}}{{x^2 }} \cr}$...en dan komt het helemaal goed. Kijk maar 's goed!Even apartProductregel!$\eqalign{ & g(x) = 4xe^{2x^2 } + 2e^{2x^2 } \cr & g'(x) = 4 \cdot e^{2x^2 } + 4x \cdot e^{2x^2 } \cdot 4x + 2e^{2x^2 } \cdot 4x \cr & g'(x) = 16x^2 + 8xe^{2x^2 } + 4e^{2x^2 } \cr}$ vrijdag 23 oktober 2020
vrijdag 23 oktober 2020