\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Re: Bepaal maximale inhoud

 Dit is een reactie op vraag 86749 
Was even wat verstrooid, mijn laatste vraag klopte niet.

V=((8·√3/27)·R3

h =4/3·R en z =√3·r = √(8/9·R2)

jonath
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 29 augustus 2018

Antwoord

Die $h$ klopt.
Wat is $z$? Die letter is nog niet ter sprake geweest.
Inderdaad, $h$ ingevuld in
$$
V=\frac13\cdot\frac34\sqrt3\cdot r^2\cdot h = \frac14\sqrt3(2Rh-h^2)h
$$
geeft dat antwoord.

kphart
woensdag 29 augustus 2018

 Re: Re: Re: Bepaal maximale inhoud 

©2001-2024 WisFaq