Middelste term berekenen Middelste term berekenen van (a3 + 9b)12. Kan je dat met binomium oplossen? Dat lukt mij niet... Koen Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 23 januari 2018 Antwoord De termen lopen van $0$ tot en met $12$. Dat zijn $13$ termen met de middelste nummer $7$ en daarbij hoort $k=6$. Deze term ziet er zo uit:$\left( {\begin{array}{*{20}c} {12} \\ 6 \\\end{array}} \right) \cdot \left( {a^3 } \right)^6 \cdot \left( {9b} \right)^6 $Uitwerken geeft:$924 \cdot a^{18} \cdot 9^6 \cdot b^6 = {\rm{491051484}}a^{18} b^6 $Helpt dat?het binomium van Newton dinsdag 23 januari 2018 ©2001-2023 WisFaq
Middelste term berekenen van (a3 + 9b)12. Kan je dat met binomium oplossen? Dat lukt mij niet... Koen Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 23 januari 2018
Koen Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 23 januari 2018
De termen lopen van $0$ tot en met $12$. Dat zijn $13$ termen met de middelste nummer $7$ en daarbij hoort $k=6$. Deze term ziet er zo uit:$\left( {\begin{array}{*{20}c} {12} \\ 6 \\\end{array}} \right) \cdot \left( {a^3 } \right)^6 \cdot \left( {9b} \right)^6 $Uitwerken geeft:$924 \cdot a^{18} \cdot 9^6 \cdot b^6 = {\rm{491051484}}a^{18} b^6 $Helpt dat?het binomium van Newton dinsdag 23 januari 2018
dinsdag 23 januari 2018