\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Kan je (1, 1) als steunvector van de lijn y=x gebruiken?

Vraag: Zou je bij de vectorvoorstelling van de lijn y=x (1,1) kunnen gebruiken als de steunvector of ben je verplicht (0, 0) te gebruiken als de steunvector.

Pansa
Docent - donderdag 15 juni 2017

Antwoord

Dag Evelien,
Elk punt van de lijn y = x kan (en mag) als steunvector gebruikt worden.
Dus ook het punt (1, 1).
Maar de 'eenvoudigste' vectorvoorstelling is natuurlijk die met (0, 0) als steunvector.


donderdag 15 juni 2017

©2001-2024 WisFaq