\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Intresttafels

Voor wiskunde a1,2 moet ik een probleem stelling uitleggen met betrekking op intresttafels. Ik heb met moeite wat informatie kunnen vinden in de centrale bibliotheek, maar daar wordt alleen gegeven hoe het wordt berekend en niet wat het eigenlij is? enig idee wat het is? Alvast bedankt.

Peter
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 5 maart 2003

Antwoord

Hoi Peter,

Een intresttafel of annu´teitentabel is het ongeveer het volgende: een hele grote tabel met daarin heel wat getallen. Zo kan je bijvoorbeeld in de rij met de looptijd en in de kolom met de intrestvoet (of andersom) kijken en de waarde die je dan vindt, moet je dan vermenigvuldigen met de oorspronkelijke waarde (vb ontleend bedrag) om het bedrag na n jaar tegen een bepaalde intrestvoet te weten te komen. Misschien gaat het om een andere combinatie, maar deze lijkt me het handigst. Met de informatie die je gevonden hebt, weet je misschien toch iets meer.

Ik heb ook op internet eens gekeken en daar kom ik steeds uit op een boekje dat op sommige scholen verplicht is, waar o.a. die intresttafels instaan. Misschien ben je daar iets wijzer mee (of contacteer misschien de uitgever of zo)

Ook vind je in sommige handboeken over accountacy (boekhouden) of bedrijfseconomie als bijlage een intresttabel (vaak enkel met de meest voorkomende combinaties).

Groetjes,

Tom

Zie Boek met intresttafels


woensdag 5 maart 2003

©2001-2024 WisFaq