\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Oneigenlijke integralen

Hallo

Ik heb hier een oneigenlijke integraal die ik zou moeten kunnen oplossen: $\int{}$ (van 0 tot +$\infty$) e^(-2x) · sin2x dx
het is een oneigenlijke integraal type 1 dus ik weet dat ik de limiet ga moeten berekenen maar ik weet niet of ik eerst mijn integraal moet omvormen bv eerst partiële integratie toepassen en dan de limiet berekenen? of dat ik beter eerst iets anders doe. Mijn vraag is dus: hoe begin ik aan deze oneigenlijke integraal

Charlo
Student universiteit België - woensdag 6 januari 2016

Antwoord

Ik zou eerst een primitieve bepalen met behulp van partiële integratie (en de gelijkheid $\sin^2x=\frac12-\frac12\cos2x$) en daarna de limiet bepalen.

kphart
woensdag 6 januari 2016

©2001-2024 WisFaq