\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Integreren functies van twee variabelen

Bij wiskunde zijn we bezig met functies van 2 veranderlijken. Iik weet echter niet hoe de volgende functie moet.
f(x,y)=x/y het gebied is begrensd door x=0 x=2 y=1 en y=2

Kevin
3de graad ASO - donderdag 16 januari 2014

Antwoord

Gezien de titel van de vraag begrijp ik dat je een integraal wilt oplossen?

Ik vermoed dat je het volgende bedoelt, als dit niet zo is hoor ik het wel.

$
\begin{array}{l}
\int\limits_1^2 {\int\limits_0^2 {\frac{x}{y}dxdy} } \\
\int\limits_0^2 {\frac{x}{y}dx = _0^2 \left[ {\frac{{0,5x^2 }}{y}} \right]} = \frac{2}{y} \\
\int\limits_1^2 {\frac{2}{y}dy = _1^2 \left[ {2LN(y)} \right]} = 2LN(2) - 2LN(1) = LN(4) \\
\end{array}
$

mvg DvL

DvL
donderdag 16 januari 2014

©2001-2024 WisFaq