\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Vergelijking oplossen

 Dit is een reactie op vraag 60041 
Hallo,

Waarschijnlijk doe ik iets niet helemaal goed. De volgende vergelijking:
(x+1)2 = (2x-1)2

Ik maak daar van:
1x+1 = 4x+1
wordt
-3x= 0
x=-3/0 = 0

Maar dit klopt niet met het antwoord... x=0 en x=2

Ronald
Student universiteit - woensdag 2 september 2009

Antwoord

Het kwadraat van een tweeterm is een drieterm:

(x+1)2=x2+2x+1
(2x-1)2=4x2-4x+1

...en dat is toch wel iets heel anders...

Zie eventueel Hoe werk je dubbele haakjes weg?


woensdag 2 september 2009

 Re: Re: Vergelijking oplossen 

©2001-2021 WisFaq