\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Integreren functie met e-macht

 Dit is een reactie op vraag 59793 
Bedankt voor uw reactie.. maar ik kom er toch nog niet uit...de euclidische deling is toch correct uitgevoerd? want ik krijg nu in mijn antwoord een "-x" staan dat volgens het correcte antwoord een "-1" moet zijn...


sowieso vind ik met het laatste deel van mijn antwoord een 2ln|ex)+1| en volgens het correcte antwoord stat dat er helemaal niet in...

het deel òe2x/(ex+1)
krijg ik toch echt nog niet opgelost..

wilt u mij nog eens helpen?

Vriendelijk dank

Lien
Student universiteit België - zondag 5 juli 2009

Antwoord

Beste Lien,

Om het eenvoudig te houden, blijf ik bij het voorstel om in het begin die substitutie te doen.

Als je toch met dit deel zit, ook hier werkt die substitutie. Immers, e2x = exex dus met y = ex krijg je dy = exdx waardoor die integraal overgaat in:

ò y/(y+1) dy

Dat er in het correcte antwoord nergens een ex staat is logisch, de oorspronkelijke opgave was een bepaalde integraal dus je moet de grenzen dan nog invullen.

mvg,
Tom


zondag 5 juli 2009

 Re: Re: Integreren functie met e-macht 

©2001-2025 WisFaq