\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Remkracht berekenen

Vraag: Een zwaluw met een massa van 50.0g vliegt tegen een snelheid van 54.0km/h. Op een afstand van 1.50m van zijn nest begint de zwaluw te remmen en komt op zijn nest tot stilstand. Bereken de grootte van de uitgeoefende remkracht.

Dus: F=m·a
a=v/t
t=x/v
t=1.50/15=0.1s
a=v/t= 150m/s
F=m·a= 0.05kg·150m/s2=7.5N
maar bij de oplossingen in mijn boek staat 3.8 als oplossing
Kunt u mss aanwijzen waar de fout in mijn redenering zit?

Stepha
3de graad ASO - zondag 19 augustus 2007

Antwoord

Omdat de beweging eenparig vertraagd is kloppen de formules a=v/t en t=x/v niet: a moet zijn a=vgem/t en t=x/vgem.Voor een correcte uitwerking zie:
Fysica: kracht


zondag 19 augustus 2007

©2001-2022 WisFaq