\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

2de moeilijke integraal berekenen

Sorry kom nog bij een oefning waar ik niet aan uit geraak
nl integraal van 1/sqrt(4x2-1)

Kan geen subst x=2sinx gebruiken; ook niet x = 2 sinhx want dan krijg ik de integraal van 1/cosh en daar heb ik da een probleem, welke substitutie dan wel?

Vannes
3de graad ASO - vrijdag 1 juni 2007

Antwoord

Standaardintegraal gebruiken?? Hopelijk ook in Belgie!

ò1/Ö(x2±a2)dx = ln|x+Ö(x2±a2)|+c

Desgewenst kan je het in dit geval ook naar een arcosh krijgen. Zoek maar eens de afgeleide van arcosh op. Dat ik die ln|....| gebruik is persoonlijke voorkeur.

Daar zou het toch mee moeten lukken.

Met vriendelijke groet
JaDeX


vrijdag 1 juni 2007

 Re: 2de moeilijke integraal berekenen 

©2001-2024 WisFaq