\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Re: Integraal in fysica (arbeid uit kracht)

 Dit is een reactie op vraag 49866 
Bedankt om de grenzen te verklappen. Ik denk dat ik het nu wel begrijp hoor door je hint Ik zal het hier ook nog eens even uitwerken.

De eerste integraal van 3·106x = 93750

Deze arbeid moet dus verdubbelen en voor die integraal is dan de bovengrens onbekend. Zo bekom ik dan dat 3·106x2 = 187500. En x moet dan 0,353553 m zijn. Bijgevolg is de bovengrens dus 35,35 cm. Dus daar neemt het stootblok 2 keer zoveel energie op. Klopt toch he.

Alweer van harte bedankt! Het vertrek is altijd het moeilijkste. Maar dankzij jou ben ik er precies toch nog geraakt! MERCI

Vicky
3de graad ASO - zaterdag 24 maart 2007

Antwoord

Het antwoord klopt. De berekening bijna.
3·106x2/2 = 187500

os
zaterdag 24 maart 2007

©2001-2024 WisFaq