Schuine asymptoot Hoe bereken ik de schuine asymptoot van de volgende functie? x4-9/x3-27 Alvast bedankt Jan Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 10 april 2006 Antwoord Je kunt dat bijvoorbeeld doen met een staartdeling, zie Hoe bepaal je de vergelijking van een schuine asymptoot? In dit geval: x^3-27/x^4 -9\x x^4-27x ------- 27x-9 Dus (x^4-9)/(x^3-27)=x+(27x-9)/(x^3-27) Omdat (27x-9)/(x^3-27) tot nul nadert als x heel groot wordt is y=x de schuine asymptoot. maandag 10 april 2006 ©2001-2025 WisFaq
Hoe bereken ik de schuine asymptoot van de volgende functie? x4-9/x3-27 Alvast bedankt Jan Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 10 april 2006
Jan Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 10 april 2006
Je kunt dat bijvoorbeeld doen met een staartdeling, zie Hoe bepaal je de vergelijking van een schuine asymptoot? In dit geval: x^3-27/x^4 -9\x x^4-27x ------- 27x-9 Dus (x^4-9)/(x^3-27)=x+(27x-9)/(x^3-27) Omdat (27x-9)/(x^3-27) tot nul nadert als x heel groot wordt is y=x de schuine asymptoot. maandag 10 april 2006
x^3-27/x^4 -9\x x^4-27x ------- 27x-9
maandag 10 april 2006