\require{AMSmath}
WisFaq - de digitale vraagbaak voor wiskunde en wiskunde onderwijs


Printen

Primitiveer 5cos^2(4t)+0,5[pi]

Ik heb nog nooit gehoord van partieël primitiveren ofzo dus als het goed is moet deze zonder dat ook op te lossen zijn.
Primitiveer de volgende functie:

5cos2(4t)+0,5[pi]

Het antwoord is 5/16sin(8t)+(2,5+0,5p)t

Pastor
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 1 juli 2005

Antwoord

Hallo,

̣5cos2(4t) + p/2 dt = ̣5cos2(4t) dt + ̣p/2 dt = ̣5cos2(4t) dt + pt/2

Gebruik nu nog dat cos2x = (1+cos(2x))/2, dit volgt uit de verdubbelingsformule voor de cosinus.

Dan moet het lukken zonder partiële integratie

mvg,
Tom


vrijdag 1 juli 2005

©2001-2024 WisFaq